Wat kan oorsuizen.eu voor u doen?

Oorsuizen.eu kan u veel zorgen uit handen nemen als u besloten heeft om naar Duitsland te gaan voor een consult bij een Duitse KNO arts.

 • Afspraak maken en begeleiding in de grensregio's van Niedersachsen en Nordrhein - Westfalen bij de arts. De begeleiding bestaat uit persoonlijke begeleiding ter plaatse tijdens de 1e dag en optioneel ook de laatste dag: het eerste consult bij de arts, bezoek aan de apotheek en bij het hotel of appartement. Indien de infuustherapie bij u van toepassing is dan hoeft u zich de 2e tot en met de 10e dag alleen te melden voor de infusen. U hoeft zelf niets uit te zoeken en u komt terecht bij goede artsen. U vermindert zo de stress en dat is belangrijk voor het oorsuizen. Op de laatste dag volgt nog een tweede gehoortest om te zien of er ook een verbetering in het gehoor is. Als dat zo is dan impliceert dat een vermindering van de klachten. Tevens volgt er dan nog een gesprek met de arts. Optioneel is het ook mogelijk om begeleiding op de laatste dag te krijgen.
 • Bemiddeling in geheel Duitsland bij de arts. U krijgt een naam, plaats en een afspraak als u voor deze optie kiest. In veruit de meeste gevallen lukt het maken van een afspraak binnen enkele dagen.
 • Telefonisch Advies
  Hebt u de behoefte om meer specifiek in te gaan op de persoonlijke situatie en/of klachten? Dan is telefonisch advies een uitstekende optie. Ook komt het regelmatig voor dat mensen (persoonlijke) vragen hebben die veel tijd in beslag kunnen nemen alvorens tot beslissing te kunnen komen om een arts in Duitsland te consulteren.
 • Iedere maandagmiddag om 15.00 uur en donderdagochtend om 10:00 uur zijn er mogelijkheden voor een consult in Niedersachsen (regio Leer) inclusief begeleiding voor maximaal drie personen. Eventueel kan voordelig worden overnacht. Alleen te reserveren via www.oorsuizen.eu!
 • Overnachting kan geregeld worden in volledig uitgeruste appartementen inclusief WIFI. Prijzen vanaf € 49,- per nacht voor 1 of 2 personen (regio Leer).
 • Uitgebreide informatie en ervaringen over oorsuizen en de infuusbehandeling in Duitsland op deze site en op de zustersite www.oorsuizen.webs.com.
 • Meer over de eigenaar van deze website en www.oorsuizen.webs.com: Edwin Bisschop.
 • Neem contact op met andere tinnitus patiënten in het members gedeelte.
 • Web-winkel met kwaliteits-gehoorbescherming van Alpine.


Begeleiding

Er komt wel een en ander kijken bij een infuusbehandeling in Duitsland. Voor velen is het zich begeven in een buitenlands medisch circuit een eerste ervaring en kan een hoge drempel vormen. Afgezien nog van de taal, is het sowieso al een stap om je in het buitenland onder medische behandeling te laten stellen. Afspraak maken, vinden van een KNO kliniek, spreken met de arts en administratieve afhandeling met de ziektekostenverzekeraar.

Is de drempel voor u te hoog of wilt u het niet allemaal zelf uitzoeken, dan kan Oorsuizen.eu begeleiding verzorgen in de grensregio's in Niedersachsen ter hoogte van de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel (noordelijke gedeelte) en in de grensregio's in Nordrhein-Westfalen ter hoogte van de provincies Overijssel (zuidelijke gedeelte) en Gelderland. Het wel of niet Duits spreken blijkt voor veel mensen niet het enige criterium om al dan niet voor begeleiding te kiezen. Begeleiding heeft niet alleen nut voor wat betreft de taal maar ook de gang van zaken, tips, het gesprek sturen bij de arts, het regelen van overnachting, het (naderhand telefonisch) beantwoorden van vragen en inmiddels ruim 6 jaar ervaring op dit gebied.

Regio 1 - Niedersachsen

De kosten voor persoonlijke begeleiding ter plaatse op dag 1 in grensregio's in Niedersachsen (exclusief Osnabrück)  bedragen € 190,-.  Er dient een begeleidingsovereenkomst en een aanbetaling van € 90,- overgemaakt te worden alvorens het proces in gang gezet wordt. Bij definitief afzeggen wordt de aanbetaling niet gerestitueerd in verband met gemaakte kosten, reeds bestede tijd en een gedeeltelijke vergoeding van de vastgelegde gereserveerde tijd.

Op de laatste dag volgt nog een tweede gehoortest om te zien of er ook een verbetering in het gehoor is. Als dat zo is dan impliceert dat een vermindering van de klachten. Tevens volgt er dan nog een gesprek met de arts. Optioneel is het ook mogelijk om begeleiding op de laatste dag te krijgen.

Persoonlijke begeleiding op de eerste dag kost € 190,-

Persoonlijke begeleiding voor de eerste en laatste dag kost € 340,-

Regio 2 - Nordrhein-Westfalen

Vanwege langere reistijden en hogere reiskosten zijn er in deze regio hogere begeleidingskosten. Osnabrück, hoewel gelegen in Niedersachsen, valt in deze regio vanwege de ligging. De kosten voor persoonlijke begeleiding ter plaatse op dag 1 bedragen € 290,- Ook hier is de aanbetaling € 90,-

Persoonlijke begeleiding op de eerste dag kost € 290,-

Persoonlijke begeleiding voor de eerste en laatste dag kost € 540,-

(prijzen incl. 21 % BTW)

Meer informatie en bestellen begeleiding.

Bemiddeling

Niet iedere arts is hetzelfde, dat geldt ook in Duitsland. Als u geen behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding kunt u ook kiezen voor bemiddeling. Ik maak dan een afspraak voor u bij een Duitse KNO arts en draag er zorg voor dat u snel terecht kunt. De arts is hiervan op de hoogte. Dit kan in heel Duitsland, ook in de grensregio's langs de Nederlandse grens in de deelstaten Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen zodat u in de meeste gevallen naar huis op en neer kunt rijden als infusen van toepassing zijn. Maar als u bijvoorbeeld in Zeeland,  Noord-Holland of Zuid-Holland woont dan is op en neer rijden vaak niet te doen.

Ik wil nog eens benadrukken dat persoonlijke begeleiding niet alleen betrekking heeft op de Duitse taal, maar ook het regelen van eventuele overnachting en gesprekspartner: veel vragen kan ik in veruit de meeste gevallen beantwoorden door persoonlijke ervaring, ervaringen van anderen en niet in de laatste plaats doordat ik persoonlijk mensen heb begeleid bij Duitse KNO artsen sinds 2009. Zodoende kan ik ook het gesprek bij de arts sturen, mocht dat nodig zijn. Ook als er tijdens of na de behandeling vragen zijn dan kunt u telefonisch contact opnemen met mij. Voorgaande geldt bij bemiddeling niet want in dat geval ben ik natuurlijk niet aanwezig geweest bij het consult.

U moet er wel rekening mee houden dat u uw verhaal goed in het Duits moet kunnen verwoorden, ook bepaalde medische termen kunnen u niet bekend zijn. Dus bereidt u zich wel goed voor.