Bemiddeling

Niet iedere arts is hetzelfde, dat geldt ook in Duitsland. Als u geen behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding kunt u ook kiezen voor bemiddeling. Ik maak dan een afspraak voor u bij een Duitse KNO arts en draag er zorg voor dat u snel terecht kunt. De arts is hiervan op de hoogte. Dit kan in heel Duitsland, ook in de grensregio's langs de Nederlandse grens in de deelstaten Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen zodat u in de meeste gevallen naar huis op en neer kunt rijden als infusen van toepassing zijn. Maar als u bijvoorbeeld in Zeeland,  Noord-Holland of Zuid-Holland woont dan is op en neer rijden vaak niet te doen.

Ik wil nog eens benadrukken dat persoonlijke begeleiding niet alleen betrekking heeft op de Duitse taal, maar ook het regelen van eventuele overnachting en gesprekspartner: veel vragen kan ik in veruit de meeste gevallen beantwoorden door persoonlijke ervaring, ervaringen van anderen en niet in de laatste plaats doordat ik persoonlijk mensen heb begeleid bij Duitse KNO artsen sinds 2009. Zodoende kan ik ook het gesprek bij de arts sturen, mocht dat nodig zijn. Ook als er tijdens of na de behandeling vragen zijn dan kunt u telefonisch contact opnemen met mij. Voorgaande geldt bij bemiddeling niet want in dat geval ben ik natuurlijk niet aanwezig geweest bij het consult.

U moet er wel rekening mee houden dat u uw verhaal goed in het Duits moet kunnen verwoorden, ook bepaalde medische termen kunnen u niet bekend zijn. Dus bereidt u zich wel goed voor.